2010-09-23
18:59:37
18:59:37
kryphål
här är ett kryphål för er som vill vara nyttiga och äta mer grönsaker!
Tillagning
1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en form, 24 cm i diameter.
2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sockret. Tillsätt de
rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel och salt med mjölet och rör ner i smeten.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
4. Rör alla ingredienser till glasyren till en jämn smet. Bred den över den kallnande kakan.
Oskars Morotskaka
Ingridienser
2 st ägg |
3 dl strösocker |
3 dl rivna morötter |
1 dl rapsolja |
1 tsk bakpulver |
1 tsk bikarbonat |
1 tsk kanel |
1 tsk salt | ||
3 dl vetemjöl | ||
Glasyr |
||
50 gram smör, mjukt | ||
100 gram philadelphiaost | ||
2 dl florsocker | ||
1 msk citron(er), ca |
Tillagning
1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en form, 24 cm i diameter.
2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sockret. Tillsätt de
rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel och salt med mjölet och rör ner i smeten.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
4. Rör alla ingredienser till glasyren till en jämn smet. Bred den över den kallnande kakan.