2010-09-22
21:28:46
21:28:46
Kladd!
gillar ni chocklad ? och en extremt kladdig kaka :)?! då är detta recept för er lätt att göra och extremt god!
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.
Glasyr: Smält chokladen och smöret(50g) på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna.
Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde.
jag rekomenerar Hallon till detta och ett gött Desert Vin(vit), Hallonens syrlighet får en fin ballans me grädden och chockladen.
Xo Xo
Kladdkaka
Ingridienser
50 gram mörk blockchoklad |
3 dl vetemjöl |
2 krm salt |
1 dl kakao |
2 tsk vaniljsocker |
5 dl strösocker |
4 st ägg |
225 gram smör Tillagning |
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.
Glasyr: Smält chokladen och smöret(50g) på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna.
Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde.
jag rekomenerar Hallon till detta och ett gött Desert Vin(vit), Hallonens syrlighet får en fin ballans me grädden och chockladen.
Xo Xo